Roliga utflyktsmål strax utanför Malmö

Ett givet utflytksmål och oas utanför Malmö är Alnarpsparken mellan Arlöv och Lomma. Parken tillhör Sveriges  Lantbruksuniversitet och innehåller ett stort antal olika exotiska träd och växter. Varje träd har en liten skylt för att studenterna ska kunna gå runt och lära sig namnen. I den lummiga parken finns gott om plats för både picknick, bollspel och lek. Annars ligger malmöbornas favoritskog vid Torup.

Söndagspromenader med fika i Bokskogen är en klassiker för barnfamiljer. Skogen är som alla bokskogar vackrast vid lövsprickningen i maj månad, då färgerna går i en skir ljusgrön ton.

I utkanten av skogen ligger Torups Slott och Statarmuseet. Här finns också en naturlekplats, en friluftsgård och ett kafé. Det går att cykla ut till Torup från Husie via den gamla banvallen som gjorts om till cykelväg. Vid Svågertorp ligger Katrinetorp. Gården byggdes i början av 1800-talet och var ett så kallat landeri. Det innebar att den framför allt användes av borgare från innerstaden för rekreation.

Idag har gården rustats upp och är öppen för allmänheten. I trädgården finns bland annat ett rosarium, en engelsk park och en stor köksträdgård. Det som odlas på gården används i restaurangköket. Katrinetorp används för olika arrangemang och har bland annat en stor julmarknad.

12 aug 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)