Folkets Park i Malmö - en levande plats!

Folkets Park är en av Malmös mest älskade parker. Ingen annanstans är gräset så slitet av barnfötter, picknickfiltar, engångsgrillar och kubbspel.

Det finns en mängd olika saker att göra i Folkets Park. Bland annat finns det en stor friluftsscen, ett nöjesfält med karuseller och pariserhjul, ett mini-zoo, två teatrar, flera restauranger, ett reptilcentrum och en lekplats. Utbudet är så brett att det finns något för alla åldersgrupper och Folkets park är något så ovanligt som en mötesplats för både ungdomar, pensionärer och barnfamiljer.

Folkets park var ursprungligen i privat ägo, men köptes av Malmös socialdemokratiska förening 1891. En av de första nya byggnaderna var den orientaliskt inspirerade Moriskan från 1903 som idag utgör ett tämligen exotiskt inslag i parken. Bland de nyare tillskotten finns den 4,5 meter höga skulpturen Rosen och salsastället Cuba café.

Trots Rosen är Folkets Park inte längre socialdemokratiskt ägd utan drivs av kommunen. Det är gratis inträde till hela parken. 

Video om gatukonsten i Folkets Park: 

 

12 aug 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)